21 Haziran'da Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

0

ASAYİŞ 18.06.2020 12:37:37 1864 0
21 Haziran

 

Bilim Kurulu, LGS ve YKS sınavlarının gerçekleşeceği günlerde, sınav saatleri süresince sokağa çıkma yasağının uygulanmasını tavsiye etti. Sağlık Bakanı Koca, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. Son kararı Erdoğan verecek.

Yüz binlerce öğrencinin katılım sağlayacağı LGS ve YKS sınavları koronavirüs salgını gölgesinde gerçekleşecek. 20 Haziran'da LGS ve 27 Haziran'da YKS sınavları yapılacak. Bilim Kurulu dün gerçekleştirilen toplantıda, sınav saatlerinde sokağa çıkma yasağının uygulanması tavsiyesinde bulundu. Sağlık Bakanı Koca, durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. Son kararı Erdoğan verecek.

BİLİM KURULU: SINAV SAATLERİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

Hem LGS hem YKS ile ilgili sınavın olabildiğince güvenilir yapılması şeklinde Bilim Kurulunun bir yaklaşımı ve önerisi bulunduğunu aktaran Koca, 'Güvenli yapılması için her türlü tedbirlerin alınması noktasında hem rehber yayımlandı hem ilgili birimlere hangi tedbirlerin alınması gerektiği de hatırlatılmış oldu. Bugün için ilave olarak şunu söyleyebilirim. Her iki sınav için Bilim Kurulunun, özellikle sınava giriş ve çıkış saatleri olmak üzere bu sınava daha güvenilir bir şekilde gelişlerini sağlamak üzere tedbir alınması, gerektiğinde sokağa çıkma dahil olmak üzere, o saatlerle ilgili bir önerisi oldu.

'CUMHURBAŞKANI'NA İLETTİM'

Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza bu öneriyi paylaştım. Cumhurbaşkanımız bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ve bu anlamda her iki sınavın giriş ve çıkışlarının güvenli bir şekilde yapılması yönünde, uygulamanın yapılmasının talimatını vermiş oldular. Bununla ilgili uygulamayı da nasıl olması, hangi saatler arasında olması gerektiğiyle ilgili öğrencinin yanında en fazla iki kişi olmak kaydıyla İçişleri Bakanlığımız zannediyorum bugün açıklama yapmış olurlar.'

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

'Toplum Bilimleri Kurulunun ilk toplantısında neler konuşulduğu ve Kurulun YKS ile LGS'ye yönelik öğrencilere tavsiyelerinin neler olduğu' sorusuna karşılık Koca, Toplum Bilimleri Kurulunun toplandığını ve kendisinin başkanlığında da toplantılar yapıldığını, salgının toplumdaki psikolojik ve sosyolojik etkilerini görmek anlamında birtakım çalışmalar yapıldığını anlattı.

Koca, 'Önümüzdeki günlerde bu çalışmanın sonuçlarıyla ilgili açıklamaları olmuş olacak. Bununla ilgili gelecek hafta yer yer yapmaya başlarlar diye düşünüyorum' diye konuştu.

Saadet Partisi Turgutlu’da Sahaya İndi: Hedef İktidar

Salihli'nin Temizlik Filosuna TBB’den Güçlü Destek

Yılmaz: Barınma Krizi Toplumsal Çöküşe Neden Oluyor

Vali Özkan: Hedefimiz Afetlere Dirençli Bir Manisa

Manisa’da Mevlana Rüzgarı: Gülneva Topluluğu Mest Etti 

Turgutlu’da kaldırım işgallerine ortak denetim

Gülşah Durbay için taziye dualarla sona erdi

Gülşah Durbay için Fatih Sergi Salonu’nda taziye

  • Cuma 7.1 ° / -0.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 8.4 ° / 1 ° false
  • Pazar 8.6 ° / 1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.