Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

2019 YAZ KURAN KURSLARI BAŞLADI

1

GÜNDEM 18.06.2019 15:39:09 1350 0
2019 YAZ KURAN KURSLARI BAŞLADI
Manisa’da 2019 Yaz Kur’an kursları başladı. Manisa İl Müftülüğü-Şehzadeler İlçe Müftülüğü işbirliğiyle 1522 yılında tamamlanan 497 yıllık tarihi Sultan Camii’nde tören düzenlendi. Manisa’da 2018 yılında düzenlenen Yaz Kur’an kurslarına 45 binden fazla öğrenci katılmıştı. Manisa genelinde 1700 cami ve 408 Kur’an kursunda Kur’an kursu faaliyeti gerçekleşecek. Törene Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur, İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya ve öğrenciler katıldı. Ömer Faruk Altınağa tarafından Kur’an tilaveti okundu. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, 2019 yılının Yaz Kur’an kursları faaliyetlerine başladıklarını kaydetti. Kursta birinci dönemin 17 Haziran-12 Temmuz arasında gerçekleşeceğini ifade eden Müftü Cihan, ikinci dönemin ise 15 Temmuz ila 9 Ağustos tarihleri arasında olacağını söyledi. Cihan, “Gençlerimizin Yaz Kur’an kurslarına devamını temin etmekle mükellef olduğumuzu, sorumlu olduğumuzun altını çizmek istiyoruz. Ebeveynler olarak bu alanda toplumuzun dini alana rehberlik eden Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları olarak bu çocuklarımızı hem dini değerleriyle hem milli değerleriyle buluşturmak ve asgari ölçüde bu bilgilerimizi ve değerlerimizi gençlere ulaştırmak, onların özümsemesini temin etmek hepimizin görevidir. Bu konuda hem görevliler olarak hem veliler olarak işbirliğine ihtiyacımız var. Çocuklarımızın ellerinden tutacağız, camilerimize, Kur’an kurslarımıza getireceğiz. Biz çocuklarımızı kesinlikle üzmeyeceğiz, zorlamayacağız, uzaklaştırmayacağız, sadece sevdireceğiz, camiyi sevdireceğiz, Kur’anı, ezanı, abdesti sevdireceğiz, milli değerlerimizi sevdireceğiz, bayrağımızı sevdireceğiz. Bayrağını sevmeyen biri hangi işle meşgul olursa olsun, hangi makam mevkiye gelirse gelsin ne anlam ifade eder ki. Onun için bu çocuklarımızı yetiştirirken, eğitirken uzaklaştırmadan, bıktırmadan, nefret ettirmeden, uzandırmadan gayret etmeliyiz. Hep beraber güzel bir şekilde bu dönemi geçirelim ” diye konuştu. 1700 cami ve 408 Kur’an kursunda faaliyetlerin devam edeceğini belirten Cihan, geçen yıl 45 bin civarında ulaştıklarını ifade ederek, bu yıl dönem bu sayıyı artacağını ve takriben 50 bin öğrenciyle tamamlamayı arzuladıklarını söyledi. 2019 yılının temasının ‘Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun” olarak belirlendiğini açıklayan Cihan, “İnsanın güzel bir insan olması için öncelikle ahlakının güzel olması lazım. Güzel ahlakın kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir. Güzel ahlakın kaynağı Kur’an-ı Kerim’in de en güzel tecellisi misali örneği de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’dir( s.a.v) Onun için başta kendimiz olmak üzere yetişkinler olarak ve sonra da gençlerimizin, çocuklarımızın Kur’an ahlakıyla, Peygamber Efendimizin güzel ahlakıyla ahlaklanmaları için hep beraber gayret edeceğiz” dedi. Müftü Cihan, Ramazan ayında gerçekleşen “Ramazan ve infak” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere altın takdim etti. Müftü Cihan, Sultan Camii’nde ve Ayşe Hafsa Sultan Kur’an Kursuna katılan öğrencileri ziyaret etti.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: 2019-yaz-kuran-kurslari-basladi
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.