Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü program düzenlendi

Manisa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü kapsamında program düzenlendi.

MANİSA-GENEL 18.03.2024 14:34:00 1031 0
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü  program düzenlendi

 

 

 Manisa Kültür Merkezi’nde gerç ekleşen programa Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa protokolü, öğrenciler katıldı. Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından “Bizim Çanakkale” isimli oratoryo gerçekleştirildi. Öğrencilerin gösterisinde zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Manisa Valisi Enver Ünlü, “Yüce dinimize göre, insanoğlu için peygamberlikten sonraki en yüksek rütbe şehitliktir. Şehit, asil kanını ve canını vatan için feda ederek bu mertebeye erişir. Cennet vatanımızın her bir karışı bu şerefli makama erişen şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır.  Bağımsızlık ve özgürlük söz konusu olunca bitmez bir azim ve sağlam bir inançla mücadele eden Türk milletinin tarihi, şehitlerimiz tarafından tarihe kazınan zaferlerle doludur. Türk milleti hiçbir zaman istiklal ve istikbal mücadelesinden taviz vermemiştir.  Bugün 109. yıldönümüne eriştiğimiz Çanakkale Zaferi de Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin mihenk taşlarından biridir. Çanakkale Savaşı yedi düvelin, kahraman milletimizin üzerine geldiği, buna karşılık Türk milletinin de aziz vatanımızın her karışında birlik olup düşmanın hayâsızca akınına “dur” dediği bir varoluş savaşıdır. Çanakkale, bizim için, namusunu çiğnetmemek için şehadete koşan Âsım’ın neslinin sembolüdür.  “Âsım’ın nesli… Diyordum ya… Nesilmiş gerçek…  İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmeyecek. Şûhedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar… O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar… Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.”  Çanakkale’de bir hilal uğruna çok güneşimizi kaybettik, ama karşılığında istiklalimizi ve istikbalimizi kurtardık.  Şu an bu salonda pırıl pırıl gözlerine baktığım sevgili gençler. Sizler dünümüzün sevinci, günümüzün inancı, yarınımızın övüncüsünüz. Yedi düvel, Çanakkale’de bize diz çöktürmek için var güçleriyle yüklendiler. Fakat biz, gökler ölüm indirirken bir an bile arkasına bakmayanların sayesinde kazandık. Bir tas hoşaf, bir kuru ekmek ile vatan müdafaası yapan ve yaşı siz sevgili gençlerin yaşına yakın onbeşlilerin cesaretiyle kazandık. Mermisi bitince geri dönmek yerine süngüsünü takarak kurşunlara göğsünü siper edenlerin imanıyla kazandık.  
Gençlere seslenen Vali Ünlü, “Düşmanlarımız cennet vatanımızdan bizi göndermek için bugün de her yolu deniyor. Ancak bizler, tarihi şanla şerefle dolu kahraman bir ecdadın evlatları olarak; büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına destek olmak, şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmak, milli birlik ve beraberliğimizi daima korumak, ülkemizi daha ileri taşımak için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz. İnşası için var gücümüzle çalıştığımız büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz sizin omuzlarında zirveye çıkacaktır.  Ne diyor şair: “Şehitler tepesi boş değil, Toprağını kahramanlar bekliyor! Ve bir bayrak dalgalanmak için; Rüzgâr bekliyor!” Evet, sevgili gençler; dün dedelerimizin dalgalandırdığı bayrağı, bugün babalarınız dalgalandırıyor. Bu şerefli görev yarın sizin olacak ve inşallah bayrağımızı siz dalgalandıracaksınız. Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Bu duygu ve düşüncelerle, bu toprakları bize emanet eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna kanını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” diye konuştu.  Programın sonunda Vali Ünlü ve protokol üyeleri öğrencilerle fotoğraf çektirdi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.