Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

100. YILDA DEMİRCİ AKINCILARI 3. BİSİKLET SÜRÜŞÜ

Demirci'de 100. Yılda Demirci Akıncıları 3. bisiklet sürüşüne 5 ilden 41 bisikletçi katıldı.

MANİSA- İLÇELER 29.08.2022 12:12:00 1139 0
100. YILDA DEMİRCİ AKINCILARI 3. BİSİKLET SÜRÜŞÜ

 

 

Bursa, Kütahya, Uşak, İzmir ve Manisa olmak üzere 5 ilden katılan bisikletçiler 100. Yıl Demirci Akıncıları bisiklet sürüşünün ilk gün etabını Salihli - Demirci arasında 90 kilometrelik parkurda gerçekleşti.

Demirci'de konaklayan bisiklet ekibi ikinci etap sürüşünü ise 20 kilometrelik tırmanış yaparak Demirci Akıncıları anıtına çıktılar.

Bisikletçiler 20 kilometrelik tırmanışta Oyuk arkası mevki, Örücüler mahallesi ve Mahmutlar mahallesini geçerek Demirci Akıncıları anıtına ulaştı.

Demirci Akıncıları anıtında ilçede kampta bulunan İzcilerde törene katıldı.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Milli Tenisçi Salih Kasapoğlu tarafından 100. Yılda Demirci Akıncıları 3. bisiklet sürüşüne katılan sporculara teşekkür belgesi takdim edildi.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya " Kaymakam İbrahim Ethem bey, Demirci'ye atandıktan sonra Ankara ile birlikte çalışarak önemli işlere imza attı. Demirci akıncıları bu bölgede düşmana karşı büyük mücadeleler verdi. Bize düşen görev hiç bir zaman onların verdiği mücadeleleri unutturmayacağız. Unutturmamak içinde bu şekilde organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " İlçemizin kurtuluşu ve zafer bayramının 100. yılında bisiklet sürüşü düzenleyen sporlarımıza teşekkür ediyorum. Demirci kurtuluş savaşının başladığı topraklar. Kurtuluş savaşında ilk meydan muhaberesi Demirci, büyük yayla mevkide yapıldı. Bu topraklar önemli topraklar. Bu topraklar kolay vatan edilmedi" dedi.

Anıtta konuşan Bisiklet Hayattır Grubu Başkanı Timur Bozkurt, Bisiklet hayattır grubu olarak bu yıl 3'üncüsünü organize ettiğimiz Demirci Akıncıları sürüşünü gerçekleştirdik. Bunu gelenek haline getirerek her yıl yapacağız. Demirci Akıncıları Bisiklet kulübü kurulmasına da karar verildi" dedi.

Milli bisikletçi ve 3. kademe bisiklet antrenörü 3. kademe bisiklet antrenörü Gökhan Uzuntaş'ta, Demirci Akıncıları parkurunu tamamladık. Güzel bir organizasyon oldu .


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.