Tarih: 24.11.2025 11:14

Yılmaz: Fedakâr Öğretmenlere Minnettarız

Facebook Twitter Linked-in

(MHA) - Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Zekayi Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak öğretmenlerin toplumsal rolüne, karşılaştıkları sorunlara ve Milli Görüş anlayışının eğitime verdiği öneme dikkat çekti. Mesajında, merhum Saadet Partisi Genel Başkanı ve 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın öğretmenliğe dair sözlerini hatırlatan Yılmaz, eğitimin temelini oluşturan bu kutsal mesleğin hak ettiği ilgi ve değeri görmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamasına Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın "Bir ülkenin en büyük gücü parası, topu, tankı, tüfeği değil inançlı ve eğitimli gençleridir" sözleriyle başlayan Zekayi Yılmaz, geleceği inşa edecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerin etkisinin hiçbir şeyle kıyaslanamayacağını belirtti. Yılmaz, "Eğitimli ve şuurlu bir gençlik, her güçlü ülkenin temel taşıdır. Bu gençliği yetiştiren öğretmenlerimize toplum olarak çok şey borçluyuz" dedi.

"Öğretmenler Ahlaki ve Manevi Tahribatla Mücadelede En Önemli Güçtür"

Günümüz toplumunun ciddi bir ahlaki ve manevi tahribat sürecinden geçtiğini ifade eden Yılmaz, bu süreçte öğretmenlerin rolünün daha da ağırlaştığını belirtti. Buna karşın öğretmenlerin büyük bir kısmının ekonomik olarak zor şartlarda görev yaptığını dile getiren Yılmaz, yapılan araştırmaların ortaya koyduğu tabloya dikkat çekti:

"Öğretmenlerimizin yüzde 80'i kredi kartı borcu taşımaktadır. Çoğu, ailesinin geçimini sağlayabilmek için ek iş yapmak zorunda bırakılmaktadır. Bir öğretmenin işportacılık yapmaya, simit satmaya, şoförlük yapmaya mecbur kalması kabul edilemez. Bunun sorumlusu, her hafta faize milyarlar öderken öğretmene hakkını vermeyen anlayıştır."

"Fedakârlıkları Her Türlü Takdirin Üzerindedir"

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen öğretmenlerin, büyük bir fedakârlık ve sorumluluk bilinciyle görev yapmaya devam ettiğini vurgulayan Zekayi Yılmaz, bu çabanın takdir edilmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimiz, zor şartlara rağmen geleceğimiz için var gücüyle çalışmaktadır. Bu fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir."

"Milli Görüş İktidarlarında Öğretmenlerin Yüzü Gülmüştür"

Yılmaz, Milli Görüş iktidarlarının tarih boyunca eğitim ve eğitimcinin sorunlarını çözme yönünde en somut adımları attığını, bunun en belirgin örneklerinden birinin 54. Hükümet'in icraatları olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Öğretmenin yüzü, Milli Görüş iktidarlarında gülmüştür. Bugün de aynı kararlılıkla öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Açıklamasını tüm öğretmenlere teşekkür ederek tamamlayan Yılmaz, "700 bine yaklaşan büyük bir öğretmen ordumuz, bu ülkenin geleceğini şekillendirmektedir. Şuurlu öğretmenlerin yetiştireceği nesil, 'Yeniden Büyük Türkiye' idealini gerçekleştirecek kudrete sahiptir. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —