(MHA) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Efendi Mahallesi'nde kadınlara yönelik önemli bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Toplumsal bilinç oluşturmayı hedefleyen buluşma, kadınların yaşam haklarının korunması, şiddetin türlerinin tanınması ve dayanışmanın güçlendirilmesi amacıyla düzenlendi. Etkinlik, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Meray Mollaibrahimoğlu'nun öncülüğünde, Akhisar Belediyesi Aile ve Kadın Dayanışma Merkezi uzmanları Sosyolog Nisa Acar ve Sosyolog Evrim Halisdemir'in katılımıyla yapıldı.
Atölye çalışmasında kadınlara; fiziksel, psikolojik, ekonomik ve dijital şiddet gibi şiddet türleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Uzmanlar, şiddete tanık olunduğunda ya da maruz kalındığında izlenmesi gereken hukuki ve sosyal başvuru yollarını anlatarak kadınların hangi kurumlara başvurabileceği, hangi haklara sahip olduğu ve acil durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda yönlendirmelerde bulundu. Özellikle şiddet gören birine nasıl yaklaşılması gerektiği, doğru destek yöntemlerinin neler olduğu ve yanlış müdahalelerin olası zararları ele alındı.
Kadın dayanışmasının şiddetle mücadelede belirleyici bir güç olduğuna dikkat çekilen etkinlikte, toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yapıldı. Kadınların ekonomik bağımsızlığı, sosyal hayata eşit katılımı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için kurumlar ve toplum tarafından ortak çaba gösterilmesi gerektiği ifade edildi.
Program boyunca katılımcılar, sorular yönelterek deneyimlerini paylaştı; uzmanlarla birebir görüşme imkânı elde etti. Etkinlik sonunda, "Şiddetsiz bir yaşam mümkün; birlikte daha güçlüyüz" mesajı hep bir ağızdan dile getirilerek dayanışmanın gücü bir kez daha ortaya kondu. Kadınlara yönelik farkındalık çalışmalarının devam edeceği, mahallelerde benzer eğitim ve bilgilendirme programlarının süreceği belirtildi.